Kolačići

Šta je kolačić?

Kolačić (Cookie) je informacija poslata vašem računaru/drugom uređaju od strane veb stranice koju posetite. Kolačići obično čuvaju vaše postavke za veb stranicu, kao što su željeni jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu veb stranicu internet pretraživač šalje nazad kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim već iskazanim potrebama. Kolačići mogu da čuvaju širok spektar informacija uključujuć podatke o ličnosti (kao što je vaše ime ili ei i mail adresa). Ipak, ove informacije mogu biti sačuvane jedino ako vi to omogućite veb stranice ne mogu da dobiju pristup informacijama koji im vi niste dali i ne mogu da pristupe drugim datotekama na vašem računaru/drugom uređaju. Zadate aktivnosti čuvanja i slanja kolačića vama nisu vidljive. Ipak, možete da promenite vaše postavke internet pregledača kako biste mogli sami da birate da li hoćete da zahteve za čuvanje kolačića odobrite ili odbijete, izbrišete sačuvane kolačiće automatski pri zatvaranju Internet pregledača i slično.

Pregled privatnosti

 Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo dok se krećete kroz veb lokaciju. Od toga, kolačići koji su kategorisani kao neophodni se čuvaju u vašem pretraživaču jer su neophodni za rad osnovnih funkcionalnosti veb stranice. Takođe koristimo kolačiće treće strane koji nam pomažu da analiziramo i razumemo kako koristite ovu veb lokaciju. Ovi kolačići će biti sačuvani u vašem pretraživaču samo uz vašu saglasnost. Takođe imate opciju da isključite ove kolačiće. Ali odustajanje od nekih od ovih kolačića može uticati na vaše iskustvo pregledanja.

Neophodni (Uvek uključeno)

Neophodni kolačići su apsolutno neophodni za pravilno funkcionisanje veb stranice. Ovi kolačići anonimno obezbeđuju osnovne funkcionalnosti i bezbednosne karakteristike veb stranice.

Funkcionalni (Neobavezni)

Funkcionalni kolačići pomažu u obavljanju određenih funkcija kao što je deljenje sadržaja veb lokacije na platformama društvenih medija, prikupljanje povratnih informacija i druge funkcije trećih strana.

Performanse (Neobavezni)

Kolačići učinka se koriste za razumevanje i analizu ključnih indeksa učinka veb stranice koji pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva za posetioce.

Analitika (Neobavezni)

Analitički kolačići se koriste za razumevanje načina na koji posetioci komuniciraju sa veb lokacijom. Ovi kolačići pomažu u pružanju informacija o metrikama broju posetilaca, stopi posete samo jedne stranice, izvoru saobraćaja itd.

Marketing (Neobavezni)

Kolačići za oglašavanje se koriste da bi posetiocima pružili relevantne oglase i marketinške kampanje. Ovi kolačići prate posetioce na veb lokacijama i prikupljaju informacije za pružanje prilagođenih oglasa.

Ostali (Neobavezni)

Ostali nekategorisani kolačići su oni koji se analiziraju i još uvek nisu klasifikovani u kategoriju.

Meni
Close

Korpa

Great to see you here!

A password will be sent to your email address.

Vaši lični podaci biće upotrebljeni tako da vaše iskustvo na ovom veb-sajtu bude ugodnije, za upravljanje pristupom vašem nalogu i u druge svrhe kao što je opisano u tekstu politika privatnosti.

Already got an account?

Close

Close

Kategorije